The Seawell

Το Blog αυτό είναι αφιερωμένο στις περιπέτειες πέντε τύπων, οι οποίες εξελίσσονται στον "φανταστικό" κόσμο της Ehalepia. Οι αντιήρωες είναι οι κ.κ. Semsien, Ealis, Gelmo, Earentil και Arkin υπό την σαδιστική επίβλεψη του GM Βαγγέλη (Ehalep)!

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2006

Short History of Cortis



Cortis

Η ιστορία της Cortis είναι μεγάλη και βαρετή. Μία πολεμοχαρής πόλη του νότου. Δημιουργήθηκε περίπου το 70ΕτΓ (Εποχή της Γέννησης) από πολεμοχαρής πρόσφυγες του βασιλείου των ανθρώπων με κέντρο την Alaris. Μετά από ένα περιπετειώδη καταδίωξη οι πρώτοι κάτοικοι της Cortis συγκεντρωθήκαν και οχυρώθηκαν στο νότιο μέρος της Ehalepia.

Πάνω από την μεγάλη ζούγκλα, δίπλα στην θάλασσα και με αρκετά λιβάδια δίπλα τους είχαν όλα τα απαραίτητα για να επιβιώσουν άνετα. Σύντομα η Cortis δέχθηκε έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων από τους μεγάλους πολέμους που συντάραξαν την Εποχή της Γέννεσης.

Προστατευμένη από τους πολέμους του βορρά μεταξύ των μεγάλων φυλών, των ανθρώπων, των μινοταύρων και των ξωτικών.

Σύντομα αναδείχτηκε σε μεγάλη στρατιωτική και ναυτική δύναμη.

Δεν άργησε να εμπλακεί σε πολέμους. Το 152 ΕτΓ μία εκστρατεία για να την κατακτήσουν από το βασίλειο των μινοταύρων ξεκίνησε με επίκεντρο την Fallak ξεκίνησε. Η Cortis άντεξε για πολλά χρόνια. Ο τότε βασιλιάς της Cortis, ο Dinkar, μεγάλος στρατηλάτης είχε βάλει καλές βάσεις για την άμυνα.

Εκεί που υπήρχε μια ισοπαλία μεταξύ των ανθρώπων και των μινόταυρων πέντε μυστηριώδεις μάγοι εμφανίστηκαν από το πουθενά και με την βοήθειά τους οι Cortians απώθησαν τους εισβολείς. O Dinkar ανέθεσε στο συμβούλιο των πέντε μάγων να έχουν έναν έλεγχο στην πόλη.

Από τότε η Cortis άρχισε τον επεκτατικό της πόλεμο. Ένα μεγάλο μέρος του νότου πλέον ανήκει στο βασίλειο της Cortis. Η Cortis έφτιαξε πολλές αποικίες.

Μία αποστολή για αποικία στον νότο, πέρα από την ατέλειωτη ζούγκλα βρήκε έναν καταυλισμό ανθρώπων σε ένα χωριό στο Seawell.

Η Cortis αποφάσισε να το κατακτήσει, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερε χωρίς ποτέ να εξηγηθεί.

Η τωρινή εποχή 457 ΕτΑ (Εποχή της Αλλαγής) βρίσκει το βασίλειο της Cortis αρκετά ενδυναμωνένο, ο στρατός της εξοπλισμένος αρκετά από τα ορυχεία στα βουνά δίπλα στην Cortis, αλλά αρκετά απλωμένος λόγω του μεγάλου όγκου του βασιλείου που πρέπει να επιτηρεί. Το Seawell δεν έχει καταληφθεί ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: